Новини

Назад

У Маріуполі майстри ковальського мистецтва обговорили з юними художниками концепт майбутніх паркових скульптур

23 серпня 2019, 14:21
615
Суспільство, Освіта, Культура

В рамках реалізації проекту «Простір мрій» пройшла зустріч вихованців художнього відділення Маріупольської школи мистецтв з майстрами ковальської справи зі Львова, Полтави, Бердянська і Маріуполя. Основна мета - створити унікальні ковані скульптури з металу за ескізами дітей.

Дорослі досвідчені майстри ковальського мистецтва обговорювали з юними художниками спільні завдання зі створення скульптур, можливі прийоми і техніки в відтворенні спільних творінь. Готові скульптури зовсім скоро прикрасять паркові зони Маріуполя, Мангуша і Сартани.

Організатором проекту виступає Маріупольська організація НСХУ за підтримки Українського культурного фонду. Побачити ковані скульптури можна буде 7 вересня на фестивалі «Простір мрій» в Маріуполі. Після чого вони будуть передані громадам Маріуполя, Мангуша і Сартани.

Нагадаємо, 100 учнів художніх шкіл Маріуполя і районів взяли участь у конкурсі на кращий ескіз для скульптури. З них професійне журі відібрало 10 кращих малюнків. Саме для втілення ідей дітей в унікальні паркові скульптури і пройшла зустріч.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.