Новини

Назад

У Маріуполі інформатизують сферу охорони здоров'я

19 липня 2018, 17:00
1275
Медицина, Засідання виконавчого комітету

У ході засідання виконавчого комітету міської ради прийнято рішення про передачу до медичних установ першого рівня комп'ютерної техніки. Це дозволить прискорити процес обслуговування населення та зробить сферу охорони здоров'я більш прозорою.

Цього року спільно з Державним Фондом регіонального розвитку вирішується питання створення єдиної комп'ютерної мережі, яка охопить всі поліклініки та реєстратури у них. Для цього поліклініки забезпечать комп'ютерною та друкованою технікою, придбають ліцензії для інформаційної системи.

«Ми робимо все, щоб це було доступно пацієнтам через фронтофіси, реєстратури та вже незабаром - через особистий кабінет пацієнта. Також з'явиться можливість запису на прийом лікаря через інтернет», - зазначив заступник міського голови Сергій Орлов.

Да даний час в електронну систему сфери медицини вкладено 14 млн грн. З них 10 млн грн профінансував ДФРР, а 4 млн грн - міський бюджет.

Заступник міського голови Ксенія Сухова у ході обговорень зазначила, що, завдяки цій системі, у лікарів з'явиться можливість створювати онлайн консиліуми і у максимально короткі терміни приймати рішення про надання необхідної медичної допомоги, як це робиться в європейських країнах. Також важливо щоб первинна ланка мала зв'язок із вторинним ланкою медицини.

Я хочу подолати корупцію, у тому числі і в галузі медицини. Кожен мешканець Маріуполя повинен розуміти, що платно, а що безкоштовно. Якщо людина захворіла, то повинен створюватися протокол, ставитися діагноз, прикріплятися перелік необхідних медикаментів із зазначенням безкоштовних серед них. І щоб не було поборів, створюється єдина електронна система
підкреслив важливість даного рішення міський голова Вадим Бойченко.