Новини

Назад

У Маріуполі хочуть заборонити виступи цирків з тваринами

27 вересня 2017, 13:12
1003
Сесії міської ради

Сьогодні депутати Маріупольської міської ради підтримали ініціативу про заборону виступів у місті цирків, які використовують тварин. На думку більшості, такі виступи, через жорстке поводження з тваринами, надають лише негативний вплив, особливо, на підростаюче покоління.

З такою пропозицією виступила депутат міськради Ганна Зайцева. За її словами, найбільші цирки світу вже давно відійшли від практики експлуатації тварин у своїх виступах, що в першу чергу, відповідає принципам гуманності та милосердя.

«Я хочу, щоб наші діти виховувалися на принципах цінності життя будь-якої живої істоти. Щоб вони виховувалися на прикладах відповідального ставлення до своїх вчинків та співчуття до чужого болю», - підкреслила депутат міської ради.

Анна Зайцева зазначила, що на сьогоднішній день на національному рівні не врегульовано питання про дресирувальників тварин. Крім того, самі умови утримання несуть істотну шкоду, як психічному, так і фізичному здоров'ю циркових тварин. При цьому, вона акцентувала, що органи місцевого самоврядування мають повноваження регулювати дане питання. Так, ряд міст України вже заборонили виступи цирків, де використовуються тварини. Серед них Запоріжжя, Луцьк, Мукачево та ще більше десятка невеликих міст. Також дана тема наразі обговорюється в Києві.

Ініціативу підтримали мер Вадим Бойченко, секретар міської ради Степан Махсма та депутати. Надалі буде розроблений проект рішення міської ради, який винесуть на голосування.