Новини

Назад

У Маріуполі готуються до масових водохресних купань

16 січня 2020, 13:19
1112
Суспільство, Анонси міських заходів

19 січня в Маріуполі пройдуть масові водохресні купання. Традиційно маріупольців чекають дві організовані купелі на Азовському узбережжі. У Приморському районі, на базі рятувальної станції по Приморському бульвару, 38. У Лівобережному районі - водна станція по вул. Виноградній, 60А. Про хід підготовки до свята і графік роботи локацій розповів начальник рятувальної аварійно-водолазної служби Олександр Татай.

«Локації почнуть роботу після закінчення вечірньої служби - о 12 годині ночі і працюватимуть до 16:00. Купелі обгороджені, водолази детально оглянули і очистили дно. Для забезпечення безпеки будуть задіяні 30 рятувальників міської ради, два пожежних автомобіля та дві бригади швидкої допомоги. З 22:00 забезпечувати громадський порядок будуть співробітники поліції», - зазначив Олександр Татай.

На сьогодні температура води в Азовському морі - 2-3 градуси тепла. Начальник аварійно-водолазної служби закликає маріупольців не вживати спиртні напої до і після купання. Також для комфорту жителям радять взяти з собою рушник і змінне взуття. Маріупольцям похилого віку та з захворюваннями серцево-судинної системи купатися в морі не рекомендують.

О 12:00 хрещенські купелі в двох районах міста освятять церковнослужителі. Далі на локаціях пройде святкова програма. Як розповів голова Лівобережної райадміністаціі Віктор Очеретин, на Лівому березі пройде велике масове свято.

«Представники військкомату пригостять маріупольців кашею з тушонкою. Буде організований гарячий чай. Колективи палаців культури подарують яскраві танцювальні та пісенні номери. Пройде вікторина, дітей розважатимуть ростові ляльки. Зігрітися маріупольці зможуть у відкритого вогнища», - підкреслив він.

Варто відзначити, в Приморському районі також пройде святкова програма. Початок її о 12:00.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.