Новини

Назад

У Маріуполі газифікували 100 будинків віддаленого селища

28 листопада 2019, 16:14
644
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

У селищі Ново-Гугліно Кальміуського району проклали газопровід. Нова магістраль дасть можливість газифікувати понад 100 будинків і забезпечить комфортні побутові умови маріупольцям в зимовий сезон. Сьогодні газ подали в перші три будинки по провулку Мисливському.

За словами жителів селища, проблема газифікації для них стоїть гостро вже дуже давно. «Я радий, що реалізован такий важливий для нас проект. Живу в цьому будинку 30 років. Тепер моя сім'я з комфортом зможе пережити зиму», - розповідає господар одного з будинків по провулку Мисливському.

Заступник міського голови Сергій Захаров наголосив на важливості розвитку інфраструктури селищ: «Важливий кожен куточок міста. Будемо продовжувати роботу в даному напрямку. Плануємо виділити кошти на реалізацію цих проектів в селищах Кальміуського району. Роботи будуть вестися максимально швидко».

Новий газопровід в Ново-Гугліно проклали вздовж провулка Мисливського, вулиць Моторної і Прикордонної. «За два місяці проклали магістраль сумарною довжиною близько 1,5 кілометрів. Вартість проекту близько 2,5 млн гривень», - зазначив головний інженер підрядної організації Сергій Олефір.

В ході газифікації селища Ново-Гугліно в планах на 2020 рік будівництво газопроводу по вулицях Бульварна, Мисливська, Арктика. Також планується будівництво мереж газопостачання в селищі Ново-Бронєвой вулицями: Модельна, Токарська, Червона, Ударна і Високовольтна. Вже близько 70% жителів подали заявки на підключення і розробку технічних умов для підведення газу від магістра в будинок.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram