Новини

Назад

У Маріуполі дітям загиблих героїв вручили відзнаку «Батьківське серце»

13 лютого 2021, 16:03
1108
Суспільство, Соціальне забезпечення

У ПК «Молодіжний» вручили пам’ятні іменні обереги «Батьківське серце» дітям загиблих учасників АТО/ООС. Заступник міського голови Аркадій Мєшков зазначив, що відзнака є символом гідності, відваги та любові.

«Ваші батьки віддали за кожного з нас найцінніше – своє життя. Завдяки ним, зараз можемо жити у вільній, незалежній, єдиній Україні. Вони є справжніми героями, які здійснили подвиг заради нашого спільного майбутнього під жовто-блакитним прапором», - сказав він.

Президент Громадської спілки «Всеукраїнське військово-цивільне об’єднання «Бойове братерство України» Павло Жебрівський підкреслив, необхідно зберігати пам'ять про тих воїнів, які віддали своє життя за Україну. За його словами, відзнака «Батьківське серце» має стати оберегом для кожної дитини. Після промови він урочисто вручив срібні кулони присутнім дітям.

Зазначимо, відзнака «Батьківське серце» — пам’ятний срібний кулон у вигляді серця, який обрамлено терновим вінком з краплинкою крові. На зворотньому боці кулону нанесено прізвище та ім’я загиблого, до нього додається іменне посвідчення. Її започаткувала у 2019 році Громадська спілка «Всеукраїнське військово-цивільне об’єднання «Бойове братерство України».