Новини

Назад

У Маріуполі дерева поставлять на спеціальний облік

19 жовтня 2021, 16:59
1517
Екологія

У Маріуполі презентували Порядок видалення дерев, кущів, газонів і квітників. Мета - контроль благоустрою зелених зон міста.

«Питання збереження зелених насаджень завжди актуальне для міста. Ми детально вивчили питання, які виникають в процесі роботи та нормативну базу. Проєкт орієнтований на збереження і розвиток екологічної мережі», - підкреслив начальник управління з питань екології, енергоменеджменту та охорони праці Ваагн Мнацаканян.

Новий документ передбачає єдиний порядок видалення дерев, кущів, газонів і квітників у межах населених пунктів маріупольської громади. Тепер заяви на спил або обрізку дерев можна подати в Центри надання адміністративних послуг на підставі фотофіксації (загальний вигляд і місце пошкодження). Спеціальна комісія буде виїжджати на місце і погоджувати проведення робіт. Обрізка відбуватиметься згідно з правилами утримання зелених насаджень. Вся процедура займе не більше 15 днів.

Також на деревах закріплять пломби з індивідуальними серійними номерами. На офіційному сайті міської ради буде створено окремий розділ для геолокації і обліку дерев, які необхідно спиляти, обрізати або пересадити.