Новини

Назад

У Маріуполі демонтують аварійний міст

13 вересня 2017, 17:39
2839
Житлово-комунальне господарство

У ході щорічної інвентаризації в Лівобережному районі виявили аварійний залізний міст, який останні роки не використовується за призначенням. Було прийнято рішення про необхідність його демонтажу. Роботи виконають 16 та 17 вересня, в зв'язку з чим будуть змінені схеми руху громадського транспорту.

«Для безпеки проїжджої частини, автолюбителів та пішоходів вжили термінових заходів - аварійно-водолазна служба знесла потенційно небезпечні частини об'єкта. А сам міст почнуть демонтувати о 7:00 16 вересня, а звершать – у 14:00 17 вересня. В іншому випадку, через подальші корозійні зміни, міст реально представлятиме загрозу для жителів. У період робіт на Набережній обмежать рух транспорту», - повідомив заступник директора департаменту розвитку житлово-комунальної інфраструктури Петро Чекер.

Заступник голови Лівобережного району Сергій Коробскіх розповів, що міст належить комбінату «Азовсталь» і витрати по його демонтажу також несе завод. А на час проведення робіт персонал МК «Азовсталь» до цехів буде доставлятися по території комбінату. Також організована доставка працівників МТТУ та КП «Комунальник». Проїзд відкриють тільки для спецтранспорту, який проводить ремонтні роботи.

У зв'язку з демонтажем змінять маршрути проходження комунального та приватного транспорту. «Тролейбус № 15 з МКР «Західний» буде рухатися тільки до «Центральних прохідних» комбінату «Азовсталь» та повертатися назад. Трамваї № 5 та 6 - по Лівобережному кільцю. Автобус № 15-а з МКР «Західний» піде через пр. Металургів, пр. Нікопольський, пр. Єдності, вул. Голубенко, вул. Лепорського і далі - по маршруту. Щоб максимально мінімізувати незручності пасажирів, також збільшемо кількість автобусів для перевезення жителів Лівого берега в центр міста», - зазначив начальник МТТУ Віталій Донев.

Про рух маршрутних таксі на час проведення робіт розповів директор департаменту транспорту та зв'язку Василь Клат: «Маршрути 24т, 124, 153, 112, 157 і 201 будуть слідувати по пр. Металургів та паралельно - по вул. Куїнджі до пр. Нікопольського, через пр. Єдності виїжджати на вул. Гугеля і далі - на пр. Перемоги. Сьогодні про це поінформують перевізників».​