Новини

Назад

У Маріуполі «Клініка, дружня до молоді» надає безкоштовні та анонімні консультації

28 лютого 2020, 16:00
1115
Медицина

З початку року працює перший у Маріуполі кабінет «Клініки, дружньої до молоді», де анонімно та безкоштовно надають комплексну медико-соціальну допомогу. Знайти його можна у будівлі міського пологового будинку (вул. Пашковського, 36, перший поверх). Звернувшись до фахівців, підлітки віком 15-18 років і молодь до 25 років, в першу чергу отримають психологічну підтримку.

Після особистої зустрічі, психолог може направити на безкоштовну консультацію до таких спеціалістів: уролог, нарколог, дермато-венеролог, дитячій лікар-інфекціоніст, лікар-інфекціоніст Центру профілактики та боротьби зі СНІДом та дитячій акушер-гінеколог.

Для створення дружньої атмосфери, кабінет стилізовано під затишну домівку. Теплі та м’які кольори заспокоюють. Невимушений діалог та неосудливе ставлення налаштовує молодь до співпраці. Різноманітні тести, ігри та творчі завдання допомагають висловити свої хвилювання та страхи.

«Мета роботи кабінету – зберегти здоров’я підлітків та молоді. Ми прагнемо прищеплювати молодим маріупольцям свідоме ставлення до особистого здоров’я. В першу чергу фахівці надають підтримку, далі навчають правилам здорового способу життя. Принципи роботи кабінету – доброзичливе ставлення та анонімність», - зазначила заступник директора департаменту охорони здоров’я Юлія Єременко.

Кабінет «Клініки, дружньої до молоді» працює за графіком: Пн, Чт - з 9:00 до 17:00, Вт, Пт – з 10:00 до 18:00. Телефон для звернень: (096) 301-06-74.