Новини

Назад

У Лівобережному районі приступають до будівництва колектора

14 вересня 2018, 16:43
1278
Житлово-комунальне господарство

17 вересня розпочнуться роботи з будівництва колектора вздовж прибережної зони Лівобережного району. Це дозволить поліпшити екологічний стан даного району. Також буде упорядкована прибережна зона.

За рахунок коштів обласного бюджету уздовж Лівобережного пляжу побудують каналізаційний колектор довжиною 2 км з трьома гілками - одна самопливна і дві з насосами. До нього будуть підключені будинки приватного сектора прибережної зони Лівобережного району, а також всі заклади цього району. Це дозволить поліпшити екологічний стан району та морської води. Кошторисна вартість проекту 38 млн грн, частка участі міста - 10% від суми.

«У понеділок підрядна організація приступить до підготовки землі до подальших робіт з прокладання колектора. Проходити він буде по зеленій зоні, яка примикає до вулиці Виноградна. Тут знаходиться велика кількість аварійних дерев. Більшість з них - це тополі з сухими верхівками, а це перша ознака того що у дерева слабке коріння, і воно може в будь-який момент впасти. Вони будуть викорчувані і надалі замінені іншими зеленими насадженнями», - зазначив начальник управління з благоустрою ДРЖКІ міської ради Вадим Ісаков.

Він також розповів, що після прокладки колектора буде проведено благоустрій території з відновленням земельного покриву з подальшою висадкою низькорослих чагарників і газонних трав, які ефективніше переробляють вуглекислий газ ніж більша частина дерев. Також, у рамках реконструкції пляжу, буде висаджено 205 сосен, 39 верб і 920 чагарників ялівцю.