Новини

Назад

У День закоханих маріупольці кували серця

14 лютого 2020, 15:35
729
Культура

Сьогодні, в День Святого Валентина, в музеї народного побуту пройшов тематичний квест «Полум'яне серце». Учасники виконували завдання квесту та власноруч виковували серця.

За словами завідувача відділом Маріупольського краєзнавчого музею Олександра Горе, захід такого формату пройшло вперше. У ньому змогли взяти участь усі бажаючі. Для початку відвідувачам потрібно було знайти паперові сердечка в експозиції музею народного побуту.

«До них були докладені питання. Учасники повинні були знайти на них відповіді, а в кінці відгадати закодовану фразу - «Вогонь, що запалює серця». Всі, хто пройшов квест отримали в подарунок ковані серця», - розповів він.

Після цього власники презенту могли вийти у дворик музею, де розташовувалася ковальська майстерня. Ковалі допомагали завершити виготовлення підвіски - доробивши до серця крила.

Одним з перших на захід прийшов семирічний Сашко Павленко. Він розповів, що коване серце подарує мамі: «У День Святого Валентина дарують подарунки людям, яких люблять. Я мамі теж приготував такий сюрприз. Робити було не складно і цікаво».

Планують проводити подібні заходи і надалі.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.