Новини

Назад

У центрі масової вакцинації за день зробили понад 200 щеплень

12 червня 2021, 16:00
1291
Медицина

На базі СК «Іллічівець» відкрито перший в Донецькій області Центр масової вакцинації. Станом на 14:00 понад 200 маріупольців зробили щеплення проти COVID-19.

«Більше не потрібно проходити реєстрацію і чекати дзвінка. Щоб пройти вакцинацію, досить прийти у вихідний день в центр. Перед процедурою кожного огляне лікар, після - також необхідно буде почекати 30 хвилин. На місці чергує бригада швидкої допомоги, поки звернень не було», - розповів директор департаменту охорони здоров'я Андрій Ремпель.

Вакцинуватися може кожен охочий житель Маріупольського району. При собі необхідно мати паспорт, ідентифікаційний номер та мобільний телефон. Всі вакциновані вносяться в єдину базу даних. Після другого щеплення можна отримати свідоцтво про вакцинацію. Воно видається англійською мовою і підходить для виїзду за кордон.

Планується, що центр буде працювати щосуботи та щонеділі, з 9:00 до 15:00, до серпня. Процедура безкоштовна. На місці працює чотири мобільні бригади.

У будні дні вакцинація проходить за попереднім записом у всіх міських Центрах первинної медико-санітарної допомоги. Заповнити заявку можна на сайті міської ради. На сьогодні в Маріуполі знаходиться понад 7000 тисяч доз вакцин від COVID-19.