Новини

Назад

У центрі Маріуполя зносять аварійні акації

26 червня 2018, 11:44
813
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

Біля Театральної площі зносять аварійні дерева. Роботи проходять у рамках реконструкції. Перед тим як до них приступити, комісія перевірила стан акацій, вісім з них - з гнилої серцевиною. На заміну цим деревам висадять нові зелені насадження.

Як розповів заступник голови Центральної районної адміністрації Олег Зеленський, рішення обстежити дерева прийняли завчасно. Мета - визначити стан зелених насаджень, щоб врахувати усі чинники при проведенні капітальних робіт з реконструкції.

Члени комісії, до якої увійшли фахівці, що займаються обслуговуванням зелених насаджень, екологічної інспекції, представники районної адміністрації та управління благоустрою ДРЖКІ, перевірили стан дерев на предмет їх аварійності. Оцінювали кут ухилу на дорогу та загрозу безпеці для пішоходів.

«Деревам понад 50 років, тоді як граничний термін експлуатації акації становить 30 років. Також у цих дерев був зроблений пробний зріз, який підтвердив, що у них всіх гнила серцевина. Крім того, вони ростуть у зоні лінії електропередач та нависають над тролейбусними контактними лініями. Усі ці фактори, що підтверджують їх аварійність, визначені правилами утримання зелених насаджень», - зазначив Олег Зеленський.

На підставі результатів обстеження комісія прийшла до висновку, що дерева є аварійними. Їх необхідно демонтувати у період будівельних робіт, щоб через рік-два не повертатися до питання їх знесення і не пошкоджувати капітально відремонтоване асфальтне покриття.

На їх місці планують висадити нові зелені насадження. В рамках загальної концепції озеленення міста буде прийнято рішення, які сорти дерев повинні висаджуватися уздовж проїжджої частини, в парках і дворах.

Начальник МКП Зеленого будівництва Олександр Шульга підтвердив, що дані акації знаходяться в аварійному стані та небезпечні для жителів міста: «У будь-який час при сильному вітрі вони можуть впасти. Зараз потрібно привести у порядок Театральну площу, щоб будівельники могли зробити усі необхідні роботи. Скоро у нас з'явиться сучасна європейська площа, де маріупольці і жителі міста будуть зустрічати усі свята».