Новини

Назад

У Центральному районі вже приймають пацієнтів в оновлених амбулаторіях

21 жовтня 2020, 16:04
1506
Суспільство, Медицина

На базі Центру первинної медико-санітарної допомоги №3 завершився капітальний ремонт дорослої та дитячої амбулаторій. Вони вже приймають пацієнтів. У них обслуговується понад 80 тисяч населення. З них близько 12 тисяч - діти. За словами міського голови Вадима Бойченка, це ще один крок до створення медицини європейського рівня.

«Сьогодні 80% пацієнтів з COVID-19 «зустрічає» первинна ланка. Сімейні лікарі супроводжують амбулаторних хворих, а це понад тисячу осіб. Тому вони повинні мати сучасні умови і все необхідне для швидкого встановлення діагнозу», - підкреслив Вадим Бойченко.

Головний лікар ЦПМСД №3 Олександр Лазаренко розповів, що будівлі знаходилися в аварійному стані. Центральний вхід в дитячу амбулаторію не працював 25 років.

Сьогодні медичні установи отримали європейський вигляд. Пацієнтів зустрічають сучасні реєстратури, в дитячій амбулаторії розташовані дитячі зони. Є кімната матері і дитини. У дорослій амбулаторії розташована лабораторія та флюорограф.

«Наше завдання полягало в тому, щоб в одному місці було все необхідне для встановлення діагнозу. Кабінети прийомних лікарів оснащені всім необхідним: вагами, зростомірами і пульсоксиметрами», - сказала заступник міського голови.

Дитяча амбулаторія включає кабінети сімейних лікарів та інфекційних захворювань, кабінет щеплень і реєстратуру. У дорослій розташовані кабінет забору аналізів, маніпуляційний кабінет, аптека, кабінети чергового лікаря, хворих з температурою, прийому з експертизи тимчасової непрацездатності, call-центр і реєстратура. На 2 поверсі для зручності прийому пацієнтів проведено перепланування приміщень для кожного лікаря і фізіотерапевтичний кабінет.

Перший заступник міського голови Михайло Когут зазначив, в планах - проведення благоустрою прилеглої території. Вона стане частиною лікарняного містечка, що створюється на базі Центру первинної медико-санітарної допомоги № 3.

«Оновлені амбулаторії надаватимуть медичну допомогу на новому, європейському рівні. Маріупольці отримали якісну послугу, а лікарі - комфортне робоче місце», - підсумував міський голова.