Новини

Назад

У 2020 році на нових дорогах Маріуполя будуть наносити розмітку «холодним пластиком»

26 лютого 2020, 13:02
710
Житлово-комунальне господарство, Сесії міської ради

Сьогодні директор КП «Маріупольавтодор» Дмитро Чучмай в ході L сесії міськради розповів про результати та плани розвитку підприємства. Зокрема, про нанесення розмітки новим способом і організації безпечного дорожнього руху.

«Автодор» сьогодні - це понад 320 працівників, 7 виробничих дільниць, понад 75 одиниць спецтехніки і малої механізації. З кожним роком підприємство збільшує обсяги робіт. Тільки 2019 році виготовлено 30 тисяч тон асфальтобетонної суміші. Виконано поточний ремонт понад 40 тисяч квадратних метрів доріг.

 «З ростом виробництва асфальтобетонної суміші збільшився обсяг виконаних робіт з асфальтування. У 2019 році він зріс на 17,5%. Також у кожному районі міста організована бригада з асфальтування місць розриттів. У 2019 відновлено 8000 квадратних метрів. У планах на 2020 рік виконати ділянки на всіх розриттях, що існують», - зазначив Дмитро Чучмай.

«Маріупольавтодор» збільшив обсяги у виконанні великих поточних ремонтів. У 2019 відремонтовано 7,4 км доріг. Капітальний ремонт виконали на 1,65 км дорожнього покриття на частини проспектів Миру і Перемоги. Крім того, замінили 5967 метрів погонних бортового каменю. Облаштували 76 з'їздів для людей з інвалідністю. Встановлено 93 пристрої примусового зниження швидкості. Капітально відремонтовано понад 8,3 км тротуарів по вулицях Пашковського, Лавицького і проспекту Перемоги.

Також «Маріупольавтодор» продовжує допомагати робити маріупольські двори затишними. Так, в рамках підтримки ОСББ в 2019 році підприємство заасфальтувало 95 дворів. У 2020 - планується виконати роботи в 148 дворах.

«Автодор» продовжує встановлювати сучасні зупинки. Всього замінено 70 павільйонів. Також перед підприємством стоїть нове завдання - утримувати світлофорні об'єкти і дорожні знаки. За словами керівника «Маріупольавтодора», зараз на обслуговуванні знаходиться близько 10 тисяч дорожніх знаків та 99 світлофорних об'єктів. У структурі ділянки створений відділ організації безпеки дорожнього руху, який забезпечує підготовку і координацію схем безпеки дорожнього руху.

Нововведення торкнуться і дорожньої розмітки. «У 2019 році «Автодор» вперше освоїв технологію нанесення дорожньої розмітки холодним пластиком. У кінці року була придбана сучасна дорожня машина, яка дозволяє наносити розмітку холодним пластиком механізованим способом. Починаючи з 2020 року на всіх основних дорогах, на яких виконуються поточні ремонти, дорожня розмітка буде нанесена в пластиці. Це виключить необхідність щорічного її нанесення фарбою», - зазначив Дмитро Чучмай.

«Всі жителі бачать ті зміни, які відбуваються в дорожній інфраструктурі Маріуполя. Підприємство успішно справляється з поставленими амбітними завданнями», - підкреслив секретар міськради Степан Махсма.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.