Новини

Назад

Творчі змагання, віртуальна подорож та екологічний квест: маріупольські школярі активно проводять зимові канікули

10 січня 2020, 14:38
642
Освіта

З 23 грудня до 15 січня маріупольські школярі знаходяться на зимових канікулах. Шкільні заклади, Центр науково-технічної творчості та будинки дитячої та юнацької творчості реалізували низку розважальних та розвиваючих заходів, направлених на активне проведення дозвілля.

Так, в міському Центрі науково-технічної творчості учнівської молоді провели змагання з декоративно-прикладної творчості «Крок до майстерності». У них взяли участь майже 50 учнів з 29 навчально-виховних закладів міста.

Захід було спрямовано на виховання естетичного смаку, фантазії, активізації дітей до участі у конкурсах різних рівнів. Учні п’ятих класів з захопленням та старанністю виготовлювали ведмедика з фетру. Учні шостих класів виконували найбільш складну фігурку оленя з фетру. Діти по шаблону вирізали тварину. Після чого зшивали деталі фігурки та прикрашали різним декором.

Учні початкових класів школи № 64  відвідали театр, де дивилися казку. Школярі також здійснили прогулянку біля головної ялинки міста. Там вони поринули в чарівну атмосферу свята, від чого діти отримали величезне задоволення і масу нових вражень. У свою чергу восьмикласники здійснили віртуальну подорож «Новий рік крокує по планеті», де дізнались про традиції святкування Нового року в різних країнах, взяли участь у вікторині.

В Лівобережному будинку дитячої та юнацької творчості був проведений незвичайний пізнавально - ігровий екологічний квест. Його розробили та провели вихованці різних гуртків. «Всіх учасників об’єднала ідея збереження від вирубки ялинок. Після тренінгу від «Terre des hommes» протягом декількох тижнів ініціативна група з різних колективів готувала проект. Екологічний квест був спрямований на проблему вирубки лісів, зокрема ялинок напередодні Нового року», - розповіли представники будинку творчості.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.