Новини

Назад

Триває прийом заявок проектів до програми «Бюджет громадської участі»

18 червня 2019, 10:19
696
Суспільство, Громадський бюджет

Вже другий рік Маріупольська міська рада впроваджує програму «Бюджет громадської участі». Завдяки ній у маріупольців є можливість прийняти участь у розвитку рідного міста та реалізувати власний проект за кошти місцевого бюджету вже наступного року.

Щоб подати заявку необхідно зареєструватися на сайті Бюджету участі міста https://pb.mariupolrada. Також можна завантажити бланк друкованої заявки з підписним листом, далі його необхідно заповнити та віднести до Центру надання адміністративних послуг. Подати можна один великий та малий проект. Прийом триватиме до 30 червня.

Дана програма дає змогу отримати на реалізацію малого проекту вуличного, квартального або районного значення від 20 до 200 тисяч гривень.

На кожен великий проект міжрайонного або загальноміського значення заплановано фінансування у розмірі від 200 до 500 тисяч гривень.

До кінця 2019 року буде втілено у життя понад 30 проектів. Кожен було подано містянами та розроблено за підтримки фахівців. Усі вони стосуються різних галузей: від благоустрою до спорту.

Наприклад, жителі МКР «Бригантина» завдяки участі у програмі «Бюджет громадської участі» отримають 200 тисяч гривень на реконструкцію автомобільних заїздів. З ініціативи жителів вулиці Курчатова, будуть замінені вуличні світильники, встановлені електроопори. За проектом на алеї «Світла і Відпочинку» встановлять лавки, урни та конструкції для клумб. Реалізація цього проекту покращить інфраструктуру цього мікрорайону.

Маріупольці, що проживають на Приморському бульварі запропонували встановити у Маріуполі незвичну локацію. Тож зовсім скоро у маріупольців та гостей міста з’явиться новий фон для пам’ятних світлин - величезні букви, що складатимуть «I LOVE MARIUPOL».

Вже зараз іде набор заявок до участі у конкурсі проектів на реалізацію у 2020 році. Тож маріупольцям пропонують втілити їх ідеї у життя. За умовами кожен поданий проект має стосуватися тільки одного загальнодоступного об’єкту, який належить до комунальної власності або загальноміських заходів. Він повинен бути спрямованим на покращення інфраструктури міста.

За більш детальною інформацією звертайтеся до Департаменту з питань економіки 47-43-91, [email protected]

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.