Новини

Назад

Тримай свій баланс: тривають роботи над створенням нового муралу

18 травня 2021, 16:29
578
Культура

На стіні дев’ятиповерхівки за проспектом Луніна, 11В малюють новий мурал – «Тримай свій баланс». Він створюється в рамках проєкту «Психічне здоров’я для України».

«Ми хочемо показати, що важливо дбати про свій внутрішній баланс, розділяти час для роботи і відпочинку, дозволяти собі переживати різні емоційні та психічні стани. Українське суспільство має розуміти, звертатись за допомогою до психологів, психіатрів нормально», - розповіли художники-муралісти Віталій та Сергій Грех.

В основі композиції - вежа з каміння. На вершині – головний персонаж муралу - людина. Вежа складається з різних елементів, які символізують внутрішні стани: сумні, веселі, процвітаючі, тяжкі емоційно. Для утримання такої вежі, необхідна абсолютна рівновага всіх елементів. На зображенні присутня грецька антична кераміка та морський маяк, що пов’язує мурал з локальним контекстом Маріуполя.

«Такі проєкти є, як соціально, так і культурно важливими, оскільки говорять про актуальні для суспільства речі мовою мистецтва. Сьогодні у Маріуполі активно створюються мурали художниками з різних регіонів України, які, зокрема, становлять туристичну цінність для міста», - розповіла начальник управління містобудування та архітектури Наталя Овчаренко.

Проєкт реалізується завдяки допомозі партнерів проєкту MH4U – Маріупольського осередку ГО «Українська академія лідерства» та за фінансової підтримки Швейцарської конфедерації.