Новини

Назад

Тепер дитину можна зареєструвати у закладі дошкільної освіти в онлайн режимі

05 лютого 2018, 09:38
686
Освіта

Для батьків створена можливість поставити дитину в чергу для влаштування в дитячий садок, не виходячи з дому. Для цього необхідно заповнити форму у розділі «Мої заявки» на сайтіhttps://reg.isuo.org/login.

Також можна зареєструвати дитину через сайт департаменту освіти Маріупольської міської ради (в розділі електронна реєстрація в дошкільні навчальні заклади). 

Далі можна відслідковувати статус поданої заявки і стежити за просуванням черги. Крім того, є можливість переглянути інформацію про нормативну наповнюваність, про черги у закладі дошкільної освіти, дізнатися всю необхідну інформацію про всі дитячі садки обраного регіону.

Для успішної реєстрації дитини в електронній черзі при заповненні форми заяви, необхідно вказати достовірну інформацію. Подавати заявку можна лише в один заклад дошкільної освіти (далі – ЗДО). При необхідності, обраний ЗДО можна змінити, звернувшись до відповідальної особи в ЗДО. Подача в електронному вигляді заяви забезпечує попередню реєстрацію дитини в електронній черзі з визначенням дати постановки на облік, яка є основою формування черговості.

Для підтвердження інформації, зазначеної в заяві, необхідно протягом 10 робочих днів, з дня подання заяви, звернутися до відповідальної особи в ЗДО з оригіналами документів (свідоцтво про народження дитини, документ, що підтверджує наявність пільг) або прикріпити до заяви скан-копії вищевказаних документів. Якщо заповнена батьками форма заяви за змістом не буде відповідати оригіналам документів або доданим скан-копіям, електронну заяву буде анульовано. Якщо інформація, зазначена в заяві, підтверджена документами, то дитина отримує постійну реєстрацію в електронній черзі за первісною датою подання заяви в електронному вигляді.

Відповідно до п.6 Положення про дошкільний навчальний заклад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.03.2003 №305, прийом дітей до закладу дошкільної освіти здійснюється керівником протягом календарного року на підставі заяви батьків або осіб, які їх замінюють, медичної довідки про стан здоров’я дитини, довідки дільничного лікаря про епідеміологічне оточення, свідоцтва про народження. Для прийому дітей до ЗДО (групи) компенсуючого типу додатково подається висновок психолого-медико-педагогічної консультації.