Новини

Назад

Студентам третього віку розповіли про історію Дня Незалежності України

28 серпня 2017, 10:42
772
Культура

24 серпня Україна святкує одне з найбільших своїх свят – День Незалежності. До дитячої бібліотеки ім. І. Я. Франка прийшли студенти третього віку соціального територіального центру Кальміуського району, щоб поповнити свої знання про це свято.  

Бібліотекари почали свою розповідь з часів Київської Русі – України, адже вже тоді наші предки виборювали свою свободу. Київська Русь, Запорізька Січ, часи польського, австро-угорського, литовського та російського панувань – багато сумних сторінок перегорнула наша історія. Присутні в черговий раз переконалися, що щастя, воля, рівність з європейськими країнами – це майбутнє нашої держави.

Згадали й державні символи України - синьо-жовтий прапор, золотий тризуб та гімн. Гості бібліотеки уважно та з великим задоволенням слухали розповіді і дивилися відеофільм «Наша Україна».

Літературна стежина «Моя земля – земля моїх батьків» залишила в серцях присутніх глибокий слід. Кожен збагатив свої знання з історії рідної країни та відчув себе справжнім патріотом.

«Душу й тіло ми положим за нашу свободу», - такими словами Гімна України закінчилася зустріч.