Новини

Назад

Стартувало голосування за кращі проекти «Бюджету громадської участі»

01 жовтня 2019, 16:00
921
Суспільство, Громадський бюджет

1 жовтня стартувало голосування за проекти програми «Бюджет громадської участі». Воно триватиме до 21 жовтня. Протягом цього часу маріупольці мають можливість підтримати важливі для міста проекти. Зробити це можна онлайн на сайті бюджету громадської участі, або у Центрі надання адміністративних послуг, заповнивши паперовий бланк.

Паперовий варіант бланку для голосування можна отримати: роздрукувавши його із інтернет сторінки офіційного сайту Маріупольської міської ради «Громадський бюджету м. Маріуполя» або у Центрах надання адміністративних послуг.

У розділі «Переглянути проекти» на сайті Бюджету участі на даний момент надано 124 проекти. Всі вони розділені за категоріями:

-охорона навколишнього  середовища

-спорт

-охорона здоров'я

-безпека та громадський порядок

-соціальний захист

-дорожнє господарство

-благоустрій міста

-освіта

-туризм

-культура

-вуличне освітлення

-інше

1. Кожен може вибрати один найбільш вартий проект серед малих проектів і один - серед великих проектів. Щоб полегшити пошук, можна скористатися фільтрами по статусу, типу, категорії, району та бюджету. Якщо відомо назву або номер проектів, можна ввести цю інформацію в рядку пошуку.

2. Далі потрібно зареєструватися на порталі. Для цього натисніть кнопку «Проголосувати» або «Вхід». Ті, хто вже зареєстровані в системі, можуть увійти за допомогою логіна (телефону або номера паспорта) та пароля від «Громадського проекту».

3. Зареєструватися в системі можна через додаток партнерів або за допомогою електронного цифрового підпису. Щоб зареєструватися, виберіть один із способів:

- У вікні авторизуйтесь за допомогою Bank ID для клієнтів Ощадбанку, РАДАБАНКУ, KredoBank, Мотор-Банку, Банку ВОСТОК, IdeaBank, Monobank, ПУМБу .

НБУ Bank ID - спосіб верифікації громадян через українські банки для отримання адмінпослуг через Інтернет. В даному випадку зареєструватися зможуть клієнти Ощадбанку. Увійшовши в систему через номер своєї банківської картки, банк автоматично відправить сайту ваші дані, а саме прізвище, ім'я та по батькові, стать і дату народження, ідентифікаційний номер, адреса реєстрації, номер телефону, e-mail адресу, скан-копії паспорта та ідентифікаційного коду.

  • У вікні авторизуйтесь за допомогою Bank ID Приват банку, банку «ПІВДЕННИЙ», А-банку, КОНКОРД банку, monobank або електронного цифрового підпису.

Приват Bank ID - за такою ж схемою, як і в попередньому випадку. Вам не варто боятися вводити свій номер карти, адже сайт є державним і перевіреним. Після того, як ви ввели номер карти або логін і пароль в Приват24, вам прийде смс-повідомлення з кодом підтвердження. Введіть його і на цьому процес реєстрації завершено, а займе він не більше п'яти хвилин.

Електронної цифровий підпис - такий вид реєстрації передбачає реквізит електронного документа, отриманий в результаті перетворення інформації з використанням вашого підпису. Але радимо вам використовувати перші два способи - вони простіше.

  • Виконуйте інструкції.

Після реєстрації система повертає користувача на сторінку обраного проекту. Тепер потрібно натиснути кнопку «Проголосувати», що з'явилася. Важливо пам'ятати, що віддати свій голос можна тільки за 1 великий проект і за 1 малий проект. Якщо щось пішло не так, і зареєструватися не вдалося, потрібно написати в службу підтримки на сторінці за посиланням https://pb.mariupolrada.gov.ua/contacts.

Тепер натиснувши на кнопку «Проголосувати» у розділі «Переглянути проекти» для вас відкривається детальний опис проекту з фотографіями, детальним описом, бюджетом та іншою інформацією. Справа висвічується віконце, в якому ви можете проголосувати за даний проект, також там видно, скільки ще голосів у вас залишилося.

Проголосувати не складно, але це досить важливо для розвитку Маріуполя. Приєднуйтесь до голосування!

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.