Новини

Назад

Сьогодні секретар ради Степан Махсма представляє Маріуполь на Асоціації міст України (ФОТО)

14 лютого 2018, 16:15
916
Діяльність депутатського корпусу

Чергове засідання правління АМУ присвячено проблемі заборгованості по різниці в тарифах на житлово-комунальні послуги та питанню прийняття нової редакції закону «Про службу в органах місцевого самоврядування». За дорученням міського голови Вадима Бойченка в роботі асоціації бере участь секретар Маріупольської міськради Степан Махсма.

Голова Асоціації міст України, київський міський голова Віталій Кличко, нагадав, що відповідний закон «Про службу в органах місцевого самоврядування» був прийнятий на початку минулого року, однак Президент повернув його в парламент на доопрацювання зі своїми пропозиціями.

Члени правління обговорили зауваження. «Розгляд закону виглядає безперспективно без пошуку компромісу між усіма зацікавленими сторонами. На сьогодні є напрацювання народних депутатів, які дозволяють врахувати пропозицію Президента», - зазначив голова АМУ.

Інше важливе питання, на якому детально зупинилися на засіданні - заборгованість по різниці в тарифах на житлово-комунальні послуги. Оптимальний вихід - це напрацювання змін до законодавства та виділення коштів з держбюджету на погашення заборгованості по різниці в тарифах перед підприємствами тепло- і водопостачання за минулі періоди.

Як зазначив Степан Махсма, для Маріуполя це особливо актуальне питання. На сьогодні заборгованість по різниці в тарифах «Маріупольтепломережі» становить 47 млн. 506, 8 тис. грн, а «Міськводоканалу» - 328 млн. 871, 2 тис. грн. «Наша головна мета - донести цю інформацію до центральної влади та спільно шукати шляхи вирішення проблеми. Важливо, що для вивчення ситуації та напрацювання пропозицій щодо погашення існуючої заборгованості на ‎2016 - 2017 роки Правління Асоціації створило робочу групу. Ми сподіваємося, що це призведе до очікуваних результатів», - резюмував секретар ради.