Новини

Назад

Соціальною водою забезпечені освітні установи Маріуполя

22 серпня 2017, 13:54
674
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

Практично за рік існування проекту «Соціальна вода», безкоштовною питною водою забезпечено 16 об'єктів соціальної сфери, дитячі сади і школи. У 60 торгових точках у всіх районах міста можна придбати воду для пиття за доступною ціною. З початку 2017 року в місті реалізовано близько 2,7 млн ​​літрів води.

Проект «Соціальна вода» існує за підтримки Маріупольської міської ради, «Міськводоканалу» та благодійної організації «ЮНІСЕФ». З вересня минулого року програма активно набирає обертів. Як результат - безкоштовною й якісною водою забезпечені 16 об'єктів соціальної сфери, дитячі сади і школи.

«Також в 60 торгових точках можна придбати сертифіковану якісну воду за демократичною ціною. У Центральному районі - 22 точки, в Кальміуському - 14, на Лівому березі - 17 і в Приморському районі - 7 », - зазначив начальник «Міськводоканалу» Геннадій Изюмов.

Він додав, що з червня поточного року почали розлив води в 19-літрові ємності, які будуть розвозити в групи дитсадків, в кабінети початкових класів всіх шкіл: «Це робиться для того, щоб маленькі діти могли вживати воду прямо в своїх групах і класах. Таким чином, ми мінімізуємо їх переміщення по школі, викладач не буде втрачати їх з уваги. Старшокласники зможуть отримувати воду в спеціально відведених для цього місцях навчального закладу ».

«Міськводоканал» уклав договори з усіма комунальними підприємствами Маріуполя. В рамках цієї програми їх працівники отримують як бутильовану, так і розливну питну воду.