Новини

Назад

SMART CITY та інноваційні рішення. У Маріуполі вчать роботі з електронними чергами в дитячих садах і школах

16 грудня 2019, 15:00
603
Освіта

З 16 по 21 грудня в Маріуполі проходять тренінги для представників департаменту освіти, закладів дошкільної та середньої освіти. Тема зустрічей - «Імплементація BLOCKCHAIN рішень - інноваційні черги в дитячі сади та школи для Маріуполь SMART CITY». Проєкт реалізується в рамках програми «Демократичне врядування в Східній Україні» за підтримки USAID.

Вчителям і вихователям презентували електронну систему запису в чергу на блокчейне «Bloqly». Вона дозволить маріупольцям децентралізовано додавати своїх дітей в чергу в дитячі садки та перші класи шкіл. Це дає можливість прозоро скористатися правом черги, а блокчейн виключає підміну або знищення даних. За шість днів тренінгу 150 співробітників департаменту освіти пройдуть теоретичне і практичне навчання по роботі з системою.

«Наша команда розробила і сертифікувала власний блокчейн «Bloqly». У ньому ми врахували всі недоліки конкурентних продуктів і особливості роботи державних і комерційних структур. Система вже визнана кращим рішенням у сфері SMART CITY в Україні за 2019 рік. Розробка допомагає об'єднати інновації з безпекою і високою продуктивністю», - зазначила керівник з розвитку ситеми« Bloqly» Наталія Снежкова.