Новини

Назад

Школярі Маріуполя презентували новаторський лінгво-соціокультурний проєкт

04 грудня 2019, 16:00
1349
Суспільство

На базі культурно-туристичного центру «Вежа» відбулася презентація новаторського лінгво-соціокультурного проєкту «Vezha-the cradle of Creative Space». Його мета - познайомити маріупольців з історією та традиціями міста, а також популяризувати вивчення іноземних мов. У проєкті взяли участь близько 50 учнів десятих класів. Презентація пройшла англійською та новогрецькою мовами.

Крім англійської мови, багато школярів вивчають факультативно новогрецьку. На один день вони приміряли на себе роль екскурсоводів. Переодягнувшись в костюми давньогрецьких богів, вони розповіли гостям «Вежі» містичні легенди та цікаві факти з життя нашого краю.

Після учасники зустрічі пройшли тематичний квест. Разом з детективним героєм Шерлоком Холмсом вони шукали капелюх і окуляри архітектора Нільсена. Спеціально для цього учні технічного ліцею підготували програму для віртуальних окулярів, а також QR-коди, за допомогою яких можна відправитися у віртуальну подорож по Маріуполю. Паралельно пройшли виставка картин, театральні постановки «Ромео і Джульєтта» і «Викрадення Персефони».

«Такий захід проходить в Маріуполі вперше. Таким чином, ми хочемо залучити молодь до історії рідного міста. Це допомагає розвивати навички роботи в команді, ораторську майстерність та креативне мислення. Також для учасників проєкту знання іноземних мов набуває більш пріоритетне значення», - зазначила викладач англійської мови Маріупольського технічного ліцею Ольга Куриленко.

Автори проєкту: викладачі та учні школи №47, технічного ліцею та гімназії-школи №27. Захід реалізовано за підтримки департаменту освіти, драматичного театру, федерації грецьких громад України та культурно-туристичного центру «Вежа».

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.