Новини

Назад

Селища Маріуполя переходять на LED-освітлення

20 листопада 2019, 19:09
703
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

Підприємство електричних мереж зовнішнього освітлення «Міськсвітло» веде заміну застарілих світильників на світлодіодні. За чотири роки роботи встановили понад 3200 нових ламп. Велику увагу приділяють освітленню приватного сектору та  маріупольських селищ. Про це розповів заступник директора підприємства Олексій Чуйко.

За його словами, програму по заміні світильників почали впроваджувати ще чотири роки тому. У 2019 очікується встановити близько 1100 світлодіодних ламп. Наприклад, днями у Сартані завершили капітальний ремонт на вул. Колгоспної та Партизанської. Там встановили близько 60 нових світильників.

 «Ми почали з приватного сектору, тому що він розташований на околицях міста або в віддалених його куточках. Там встановлено найбільш застарілий тип світильників з лампами розжарювання. Нове освітлення покликане підвищити безпеку жителів і їх комфорт. Крім того, лампи розжарювання мають потужність 150 Вт, а LED - 20 Вт. На виході ми отримуємо економію майже в 7,5 рази, а на додачу й покращене освітлення», - зазначив Олексій Чуйко.

Серед переваг LED-ламп - надійність, експлуатаційні витрати на їх утримання після установки набагато нижче, а термін їх служби - 20- 25 років (в залежності від виробника). Якщо світлодіодний світильник перегорає раніше зазначеного терміну, то підприємство відправляє постачальнику. Він за гарантійними зобов'язаннями або змінює його, або проводить ремонт за рахунок власних коштів.

На сьогоднішній день проведені роботи по заміні світильників з лампами розжарювання на LED у всіх районах міста. Так, в Приморському районі охоплені селища Кіровка, Моряків, Бригантина, Старий Крим. У Кальміуському - Садки і Сартана. У Центральному - Новоселівка, Парковий і Правий берег. У Лівобережному - вулиці Українського козацтва та Виноградна, а також селища Талаківка та Гнутове.

Варто зазначити, що співробітниками «Міськсвітла» проводиться заміна не тільки ламп і світильників, а й ведуться комплексні роботи. Вони включають заміну застарілих мереж, кронштейнів, шаф управління, а там, де необхідно - стовпів освітлення.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.