Новини

Назад

Секретар ради Степан Махсма про маріупольських рятувальників: "Ви справді герої!"

15 вересня 2017, 14:34
903
Діяльність депутатського корпусу

Сьогодні в Маріуполі відзначають професійне свято всіх працівників Держслужби України з надзвичайних ситуацій. Це день тих, хто рятує людей від пожеж, проводить аварійно-рятувальні операції та робить вагомий внесок в справу захисту населення і територій.

У ПК "Маркохім" з нагоди свята організували своєрідну виставку техніки та спеціального обладнання. Кожен бажаючий міг подивитися, сфотографуватися і трохи більше дізнатися про професію рятувальників.

На урочистий захід до палацу культури привітати з професійним святом рятувальників прийшли багато людей, в тому числі й секретар міськради Степан Махсма: "Ви є тією основною ланкою, на яку сподівається кожен житель міста Маріуполя, кожен житель південного сходу України. Мені доводилося працювати з багатьма рятувальниками - ті подвиги, які ви робите, заслуговують на повагу. Ви справді герої. Я хочу передати слова подяки від міського голови Вадима Бойченка. Ту роботу, яку ви робите, ми будемо всіляко підтримувати на рівні міської ради, виконавчого комітету. Те оснащення, та техніка, яку ми закладаємо - допоможе вам у порятунку. Ми будемо брати в цьому участь".

Начальник Третього державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС Андрій Павленко подякував міській владі за надану допомогу: "Сказати, що це тільки наше професійне свято буде неправильно. Це наше спільне свято. Коли нам важко - ми звертаємося до Господа. Коли нам не силоміць - ми йдемо по допомогу до старших товаришів, наших партнерів. На сьогоднішній день всі рятувальники України беруть приклад з нас".

12 вересня 2008 року Наказом Президента України встановлено нове професійне свято - День рятівника, який відзначається з тих пір в країні щорічно 17 вересня. Як зазначено в Наказі, свято встановлюється, «враховуючи значний внесок працівників аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони та інших спеціальних формувань, а також громадян у справі ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров'я людей».

17 вересня - день святкування православною церквою Ікони Божої Матері «Неопалима Купина» (1680), яка є покровителькою пожежників та рятувальників і надає допомогу всім, хто потрапив у біду.