Новини

Назад

Робота кондуктора та водія – важлива та престижна!

04 серпня 2017, 16:00
3829
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

Маріуполь взяв курс на розвиток муніципального транспорту – закупаються нові трамваї, тролейбуси та автобуси. Також змінюються підходи у роботі та покращуються  умови праці для працівників Маріупольського трамвайно-тролейбусного управління. Про це з впевненістю кажуть не тільки керівники підприємства, а й водії та кондуктори.

Водій тролейбусу на маршруті № 15 Ольга вже 29 років працює в МТТУ. Вона не з чуток знає про всі нюанси роботи на підприємстві. Розповідає, що отримала цю спеціальність не випадково. В тролейбусно-трамвайне управління прийшла у 23, робота сподобалася, тому працює там і нині.

«Я отримую задоволення від самого процесу керування машиною. Подобається те, що я сконцентрована на роботі, можу спілкуватися з людьми, а головне – я потрібна суспільству. Ми несемо відповідальність за те, щоб жителі та гості міста почувалися у безпеці, не запізнювалися на роботу чи на якусь важливу зустріч. Тому треба завжди слідувати графіку», - розповідає Ольга.

Зі словами водія тролейбусу згідна і кондуктор Тетяна. Її строк роботи у МТТУ – рік. За цей час вона встигла відчути атмосферу та специфіку роботи. «Мене задовольняє заробітна платня. Зараховуються кошти в строк. Крім того, в нас є можливість додатково отримати премію. На перший погляд  це важко, але згодом просто необхідно відповідально ставитися до своєї роботи, як і до будь-якої іншої».

Міська влада та керівництво Маріупольського тролейбусно-трамвайного управління піклуються про умови роботи на підприємстві – відремонтовані душеві кабіни, упорядкована кімната прийому їжі, та у кожного працівника з`явилася своя шафа для речей. Також є можливість професійно розвиватися – на базі підприємства існує учбовий центр, на яких навіть можна отримати посвідчення на право водія потрібної категорії.

«За останні роки ми відчули значну різницю в роботі. Є місце, де відпочити, привести себе в порядок. А працювати на новому тролейбусі суцільне задоволення – є кондиціонер, навігація, машина дуже проста у використовуванні. Дуже добрі відносини з керівниками. Не дивлячись на втому  та можливі побутові проблеми вдома, наступного ранку хочеться йти на роботу, а це – найголовніше», - підкреслила Ольга.

Підтвердив сказані слова і водій нового автобусу, який курсує маршрутом № 15А. Він вже більше 20 років займається пасажирськими перевезеннями, вже рік працює в МТТУ. Каже, що робота, заробітна платня та колектив повністю його задовольняють. «Якщо би мені не подобалося місце роботи – я би тут не знаходився», - каже водій.

Працівники МТТУ запрошують на роботу в управління всіх бажаючих. Вони запевняють, що ця робота соціально важлива, приносить задоволення та гідно оплачується. Навіть якщо у вас немає посвідчення на право водіння тролейбусом, то ви можете отримати його у МТТУ.

Бажаючі працювати в МТТУ можуть звертатися за наступними контактами:

відділ кадрів – 33-53-71;

учбовий центр – 34-84-05.