Новини

Назад

Робочою групою погоджені проекти змін до Регламенту виконкому та нову редакцію Регламенту міської ради (ФОТОРЕПОРТАЖ)

06 квітня 2018, 20:00
920
Діяльність депутатського корпусу

Як зазначив директор юридичного Департаменту міської ради Максим Пасько, низка змін мали технічний характер.

Враховуючи зайнятість й можливу відсутність членів виконкому, у статтю 56 Регламенту виконкому запропоновано внести участь членів виконкому у засіданні в режимі скайп- спілкування. "Це стосується тільки позачергових засідань виконкому, коли важливі питання вимагають невідкладного рішення усіх членів", - підкреслив Пасько.


Обговорення у членів робочої групи викликала ст. 72, що стосується безпеки членів виконкому. У документ внесли доповнення, у разі, якщо представники громадськості запізнилися на засідання, до зали їх можуть не пустити. У статті 73, що стосується акредитації ЗМІ, запропоновано додати рекомендації відносно зовнішнього вигляду представників преси. Також були внесені зміни у статтю, що стосується порядку підписання документів. Як підкреслив  секретар ради Степан Махсма, додатки до рішень спочатку підписує автор, а потім посадовець. 


Максим Пасько сказав, що нова редакція Регламенту міської ради включатиме усі зміни прийняті раніше та пропозиції, що надійшли на розгляд робочої групи.


У зв'язку з введенням системи електронного документообігу, планується введення електронного узгодження проектів рішень міської ради. Це дозволить скоротити час узгодження проектів. У новій редакції Регламенту також визначено, що бажаючі виступити на пленарному засіданні можуть подати заяву за два дні до сесії. При цьому право на виступ отримає заявник, у тому випадку, якщо його питання у компетенції міської ради, якщо з цієї проблеми він вже звертався до інших інстанцій та отримав там відповіді, й у разі, якщо цю тему на сесії не піднімали.


Також залишилася низка запитань, що вимагають додаткового аналізу й обговорення з точки зору їх відповідності законодавству та юридичної практики, що склалася. Ймовірно, що після сьогоднішнього засідання будуть подані й інші пропозиції стосовно наповнення Регламентів, а також усунення юридичних пропусків у нормах для максимальної зручності усіх учасників.