Новини

Назад

Робоча група завершила підготовку проєкту Регламенту Маріупольської міської ради

30 листопада 2020, 16:29
586
Діяльність депутатського корпусу

 

Робоча група завершила підготовку проєкту Регламенту Маріупольської міської ради

Сьогодні під головуванням секретаря ради Ксенії Сухової відбулося чергове третє засідання робочої групи з розробки проєкту Регламенту VIII скликання.  Представники політичних фракцій внесли додаткові пропозиції та зауваження до цього документа.

Доповідач, директор юридичного департаменту Максим Пасько, повідомив, що більшість зауважень члени робочої групи опрацювали на попередніх засіданнях.  Але залишилися ще пропозиції, які пропонується розглянути сьогодні.

Робочою групою підтримані пропозиції, що стосуються створення тимчасових контрольних комісій.  Більшістю голосів цей пункт був приведений у відповідність згідно із ч.2 ст.48 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні».

Також дискусія розгорнулася й навколо питання, що стосується Координаційної ради.  Ксенія Сухова зазначила, що цей консультативно-дорадчий орган потрібен для більш ефективної роботи міської ради.  У попередньому скликанні склалася хороша практика прозорого розгляду питань порядку на засіданнях КР.  Далі членам робочої групи належить працювати над «Положенням про Координаційну раду» та іншими нормативними документами.

 «Дякую всім за співпрацю, впевнена, що й у сесійній залі, і на засіданнях постійних комісій ми будемо знаходити порозуміння з важливих для нашого міста питань», - підкреслила секретар ради Ксенія Сухова.