Новини

Назад

Результат аномальної стихії – збитки у понад 50 мільйонів гривень

15 червня 2021, 16:57
1023
Житлово-комунальне господарство

З 4 по 8 червня Маріуполь накрили сильні зливи. Зокрема, за шість годин випала аномальна кількість опадів – півторамісячна норма. Стихія підтопила будинки, пошкодила покрівлі, будівлі соціальної сфери. Загальний об’єм збитків - 52,3 млн грн.

Спеціальна комісія виїжджала на місця підтоплення для визначення суми матеріальних збитків, які нанесла жителям злива. Внаслідок стихії  було підтоплено 178 домогосподарств у всіх районах Маріуполя. Найбільше постраждав Приморський район – це 119 об’єктів.

Комунальним службам вже вдалося відремонтувати покрівлі 38 житлових будинків та 61 закладу освіти. Після злив співробітники «Водоканалу» відремонтували каналізаційний колектор. «Автодор» прочистив тюбінги та зливові системи. Фахівці «Тепломережі» та МТТУ здійснили ремонт покрівель котельних та тяглових підстанцій.

За розпорядженням міського голови Вадима Бойченка, комісія розглядає можливість оперативного виділення допомоги людям, чиї будинки були пошкодженні через сильну зливу. Розмір підтримки залежить від збитків. Це до 15 тисяч - за підтоплений будинок разом подвір’ям, та до 8 тисяч грн – лише за подвір’я, яке постраждало. Усі потерпілі отримали перелік необхідних документів для отримання допомоги.

«Ми підтримаємо жителів, чиї домівки постраждали від стихії. Комунальні підприємства працювали в екстреному режимі, аби швидко усунути наслідки дощу. Зараз розглядаємо можливість матеріально компенсувати збитки людям, бо не в усіх достатньо коштів, щоб знову зробити своє житло придатним для життя. Маріуполь також розраховує у цьому питанні на державну підтримку. Будемо пропрацювати різні варіанти, аби допомогти нашим жителям», - зазначає заступник міського голови Сергій Захаров.