Новини

Назад

Проїзд по 7,50: маріупольці зможуть заощадити в муніципальному транспорті

21 липня 2021, 17:47
1366
Суспільство, Транспорт

Заощадити на проїзді маріупольці зможуть за рахунок придбання місячного проїзного квитка. Планується, що його вартість складе 450 грн, що дорівнює 7,5 грн за одну поїздку. Для студентів і школярів - 225 грн (3,75 грн за одну поїздку). Про це сьогодні розповів директор департаменту транспорту та зв’язку Василь Клат.

«Наше завдання – зробити максимально доступним проїзд у муніципальному транспорті для всіх жителів міста. Саме тому ми використовуємо систему проїзного квитка. Це можливість системно користуватися транспортом за доступною ціною», - зазначив Василь Клат.

У той час у інших містах ціна проїзного складає від 500 до 1300 грн. Так, у Вінниці його вартість складає 540 грн, у Дніпрі – 750 грн, а у Києві – 1300.

Нагадаємо, члени виконкому підтримали рішення щодо підвищення вартості разового проїзду у транспорті. Одна поїздка на муніципальному та приватному автобусі й тролейбусі складатиме 10 грн, в трамваї – 9 грн. Зміна вартості обумовлена, у першу чергу, необхідністю зберегти конкурентоспроможну заробітну плату для водіїв. Адже наразі спостерігається відтік кадрів.