Новини

Назад

Продовжується прийом проєктів за програмою «Бюджет громадської участі»

09 червня 2020, 12:08
653
Громадський бюджет

У Маріуполі проходить конкурс проєктів за програмою «Бюджет громадської участі». Він надає маріупольцям можливість втілити свої ідеї щодо модернізації міського простору. Ініціативи будуть реалізовані за рахунок місцевого бюджету на наступний рік після визначення проєктів-переможців.

Для подачі проєкту необхідно сформувати ідею, виконати розрахунок бюджету, вибрати назву, коротко викласти ідею проєкту, проблему і рішення. Далі зібрати необхідну кількість голосів, щоб він був прийнятий до розгляду: для малих проєктів - 25 голосів, для великих - 50.

Для участі в програмі з 1 травня по 30 червня зареєструйтеся і подайте проект на сайті бюджету участі Маріуполя https://pb.mariupolrada.gov.ua/ або завантажте бланк друкованої заявки з підписних листом (заповніть і віднесіть в Центр надання адміністративних послуг ). Ви можете подати 1 великий проєкт і / або 1 малий проєкт.

Проєкт повинен відповідати наступним критеріям:

  • малі проєкти вуличного, квартального, районного значення з бюджетом від 20 тис. грн. до 200 тис грн;
  • великі проєкти міжрайонного, загальноміського значення з бюджетом від 200 тис. грн. до 500 тис грн;
  • можливість реалізації проєкту не більше 12 місяців;
  • стосується тільки 1 загальнодоступного об'єкта, який відноситься до комунальної власності або загальноміських заходів;
  • спрямований на поліпшення інфраструктури міста.

Проєкти-переможці визначаються шляхом голосування жителями міста в жовтні.

Наступного року місто почне втілювати ідеї. За цим процесом можна буде стежити онлайн. День за днем ​​місто змінюється на краще, завдяки кожному активному маріупольцю.

Подання проєктів можливо онлайн на сайті https://pb.mariupolrada.gov.ua/.

За більш детальною інформацією та консультаціями звертайтесь до Департаменту з питань економіки за телефоном: 47-43-91, [email protected] .

Правила участі програми «Бюджет громадської участі» розташовані за посиланням: https://pb.mariupolrada.gov.ua/pages/rules

Читайте також наші новини в Facebook та Telegram.