Новини

Назад

Представники муніципалітету Маріуполя презентували у Києві свої форми співпраці з громадськістю

12 листопада 2017, 17:33
1464

У Києві відбулася Національна конференція "Демократія у дії", під час якої розглядалися проекти "Цивільне лобіювання", розроблені випускниками "Академія громадянства 2017".

Цей форум був організований Міжнародним республіканським інститутом IRI. В ньому взяли участь, як представники органів місцевого самоврядування, так і політичних партій і громадських організацій. Захід відкрив директор Міжнародного республіканського інституту Майкл Дракман.

Свої проекти на панельних дискусіях презентували випускники "Академії громадянина" з Дніпра, Маріуполя, Миколаєва і Хмельницького. На конференції працювали начальник управління "Секретаріат ради" Маріупольської міської ради Юлія Стамбулжи і депутат Маріупольської міськради Кирило Папакиця.

Тему "Залучення до громадської діяльності і зміни на місцях" презентувала Юлія Стамбулжи. Варто зазначити, що після її виступу в залі розгорнулася дискусія. Учасники форуму почали активний діалог, обговорюючи зі спікером актуальні питання розвитку міста.

"Ми розповіли про роботу місцевого самоврядування у Маріуполі, відкритість міського сайту та інші нововведення, які запроваджуються у місті", - говорить Юлія Стамбулжи.

Нагадаємо, Міжнародний республіканський інститут IRI окрім різних програм, спрямованих на співпрацю з громадськими і політичними організаціями, особливу увагу приділяє питанням місцевого самоврядування.

До речі, муніципалітет Маріуполя декілька років співпрацює з цим інститутом. І упродовж останніх двох років у місті IRI проводить тренінги та семінари, де беруть участь представники муніципалітету, комітетів самоорганізації, молодіжних організацій та громадськість.