Новини

Назад

Правила профілактики вірусних захворювань

17 січня 2020, 09:00
848
Медицина

В даний час відзначається зростання захворюваності на грип в Україні. У зв'язку з цим департамент охорони здоров'я Маріупольської міської ради повідомляє, що в Маріуполі протягом поточного осінньо-зимового сезону випадки захворювання на грип не зареєстровано. Захворюваність на ГРВІ в даний час не перевищує епідпоріг.

Медики зазначають, що при перших симптомах захворювання необхідно викликати лікаря. Не варто займатися самолікуванням. Необхідно виконувати усі призначення лікаря і приймати препарати, особливо антивірусні, строго за схемою. Пройти повний курс прийому препаратів, навіть якщо здається, що ви вже здорові. Уважно стежте за своїм станом, щоб при можливому погіршенні самопочуття своєчасно звернутися до лікаря та отримати необхідне лікування, попередити розвиток ускладнень.

Щоб уникнути зараження вірусними інфекціями, необхідно дотримуватися низки нескладних правил:

- уникати контакту з хворими людьми;

- при контакті з хворим одягати маску;

- в період епідпідйому захворюваності на ГРВІ уникати місць великого скупчення людей (видовищних заходів, зустрічей, зібрань і т.д.);

- мити руки з милом або антибактеріальними засобами. Не торкатися брудними руками очі, рот, ніс, тому що зараження вірусними інфекціями відбувається при попаданні збудника на слизові оболонки;

- регулярно проводити вологе прибирання та провітрювання приміщень;

- вести здоровий і активний спосіб життя - дотримуватися режиму сну та відпочинку, частіше бувати на свіжому повітрі, харчуватися збалансовано, вживавати їжу, багату вітамінами.

Остерігатися грипу в першу чергу варто літнім людям, вагітним жінкам і батькам, у яких є діти дошкільного та шкільного віку. Ці групи людей найбільш сприйнятливі до вірусних інфекцій через ослаблення імунітету.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.