Новини

Назад

Посольство Франції підтримало в Маріуполі проект інтеграції дітей сімей-переселенців

11 липня 2018, 14:45
1757
Суспільство

Сьогодні Маріуполь з робочим візитом відвідала делегація на чолі з Послом Франції в Україні Ізабель Дюмон. Вона разом із заступником міського голови Ксенією Суховою відвідала соціальний центр. Посол підписала грантову угоду з «Карітас» на реалізацію проекту. Він спрямований на інтеграцію в суспільство дітей внутрішньо переміщених осіб.

Посол ознайомилася з роботою центру і зустрілася з дітьми. Їй розповіли, як підтримують переселенців. Зокрема, тут приділяють пильну увагу роботі з їхніми дітьми. Головне - надати всебічну допомогу і адаптувати в суспільство однолітків.

Наприклад, на базі соціального центру працює проект «Простір Підтримки». В його рамках працює спеціалізована дитяча кімната. Щоб підсилити її роботу «Карітас» взяв участь у грантовому конкурсі Посольства Франції. Сьогодні французька сторона закріпила співпрацю з благодійним фондом на папері. Ізабель Дюмон підписала грантову угоду, спрямовану на впровадження проекту по інтеграції дітей-переселенців у суспільство.

«Щороку Посольство Франції виділяє фінансові субвенції на проекти, які реалізуються громадськими організаціями України. Цього року ми хотіли сфокусуватися на втілення в життя проектів, спрямованих на вирішення потреб переселенців. Той факт, що ми зробили свій вибір на користь «Карітас Маріуполь», пов'язаний не тільки з симпатією, яку ми відчуваємо до міста, а то, що проект презентовано як, один з кращих в цьому конкурсі. Він піде на користь для сімей внутрішньо переміщених осіб. Йдеться про формування майбутнього міста», - зазначила Посол Франції.

У свою чергу, директор БФ «Карітас Маріуполь» отець Ростислав підкреслив, що для центру важливо відчувати підтримку. Так, благодійний фонд співпрацює з Маріупольською міською радою та соціальними службами. Партнерство з французькою стороною принесе новий досвід у роботі з переселенцями.

В гранті прописано надання технічної підтримки для того, щоб перебування в дитячій кімнаті було інтерактивним, сучасним і цікавим.

Довідка. У Маріуполі Благодійний фонд «Карітас» почав свою роботу з серпня 2015 року. За цей час втілилися в життя проекти по психосоціальної, медичної, гуманітарної, ресурсної підтримки корінних маріупольців, в тому числі жителів селищ, які знаходяться на лінії розмежування, і «нових маріупольців». Спільно з соціальними службами міста запрацювало ряд проектів. Серед них - відкриття «Соціальної їдальні», проведення навчання для фахівців соціальної сфери за інноваційними практикам соціальної допомоги, а також програми з навчання внутрішньо переміщених осіб з придбання нових професій і гранти на відкриття бізнесу.