Новини

Назад

Понад 2 тисяч підприємців вже отримали матеріальну допомогу в зв'язку з карантином

16 липня 2020, 09:23
539
Суспільство, Економіка

У Маріуполі більше 2,5 тис підприємців подали заяви на отримання фінансової допомоги, а 2 тисячі з них вже отримали її. Сума компенсації склала понад 17 млн ​​грн. Заходи реалізуються службою зайнятістю в рамках державної програми підтримки малого та середнього бізнесу в умовах карантину.

Директор Маріупольського міського центру зайнятості Юрій Чуприн зазначив: «Наші фахівці проводять активну роз'яснювальну роботу про умови і порядок отримання допомоги по частковому безробіттю. На сьогоднішній день для отримання допомоги по частковому безробіттю в Маріуполі звернулися 2704 людини, з них вже отримали - 2013. Зазначена допомога - це перш за все підтримка маріупольців».

В рамках спеціального прес-туру по бізнес-локаціях підприємці поділилися своїм досвідом ведення кризового менеджменту та процедури отримання допомоги від держави.

«Моє підприємство займається організацією громадського харчування. Коли почався карантин, ми вимушено закрилися. Працівники втратили значну частину зарплати. Зі мною зв'язалися фахівці центру зайнятості та розповіли про програму фінансової підтримки від держави. Необхідний пакет документів зібрали швидко і вже отримали компенсацію», - розповіла підприємниця Надія.

Більшість підприємців відзначили, що карантин значно позначився на їхньому бізнесі, а допомогу по частковому безробіттю стало своєчасної і необхідною підтримкою.