Новини

Назад

Підтримка ОСББ: Будинки та двори змінюються у Маріуполі на краще

09 квітня 2020, 11:22
562
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

Маріуполь розробив унікальну міську програму підтримки ОСББ. За останні роки житловий фонд змінився на краще – ведуться ремонті роботи та становляться затишнішими двори. Зростає й кількість бажаючих перейти до ОСББ.    

Наприклад, однією з можливостей на шляху до поліпшення  стану будинку є  конкурс міні-проєктів, який входить у програму «Громадський бюджет». Кожне ОСББ за власним бажанням вибирає вид поточного ремонту. Це або заміна віконних/дверних блоків у під'їздах, або заміна інженерних/електричних мереж, ремонт під'їздів, тощо.

Так, у 2020 році заплановано виконати 280 проєктів. З них 39 – спрямовані на поточний ремонт електричних мереж багатоквартирного будинку: нині  у роботі - 10, реалізовано - 16, в планах на виконання -13.

Про свою участь у міні-проєкті розповіли в ОСББ «пр. Нахімова 108». Голова його  правління Ігор Чернецький зазначив, що виконання міні-проєкту відбувалося на умовах співфінансування. Загальна вартість проєкту склала понад 115 тис грн. Фінансова складова ОСББ -  понад  25,1 тис грн. Більшу ж частину витрат взяла на себе Маріупольська міська рада, а саме - 90,3 тис грн.

«Найголовніше, реалізація даного проєкту дозволить економити кошти мешканців ОСББ на споживану електроенергію», - підкреслив Ігор Чернецький.

Співвласники будинку відзначили, що на власні очі переконалися в правильності вибору форми управління будинком, а саме створення ОСББ. Вони  вдячні за підтримку Маріупольській міській раді та за широкий спектр можливостей, який надає Програма підтримки ОСББ на 2016-2021рр.

Сьогодні мешканці переконані, що їх будинок встав на шлях сталого розвитку.