Новини

Назад

Підліткам Маріуполя розповіли про потреби сучасного ринку праці

18 лютого 2020, 10:00
316
Суспільство

Фахівці з профорієнтації Маріупольського міського центру зайнятості завітали до підлітків, які перебувають на обліку у Секторі ювенальної пробації Кальміуського району. В межах роботи Молодіжного центру «Profi сhallenge». Головною метою заходу було підвищення профорієнтаційної обізнаності молоді.

Так, присутні дізналися про потреби сучасного ринку праці, обговорили актуальність робітничих професій, переглянули «Атлас професій з доповненою реальністю», а також пройшли профдіагностичне тестування для виявлення провідної сфери діяльності та соціально-психологічних схильностей. За результатами тестування виявилось, що 40% підлітків належать до сфери діяльності людина-техніка, 30% - до людина-знакова система та 30% - до сфери людина – людина, 10% - до сфери людина-природа.

Окрім цього, профконсультанти ознайомили з новітніми сервісами та формами роботи центру зайнятості – бізнес-школою, клубом «Свідомого батьківства», допомогою у запису мультимедіа та відеорезюме.

Формат заходу був спрямований на обізнаність у професійній сфері та правильний, свідомий підхід до вибору професії з перспективним майбутнім кожного підлітка.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.