Новини

Назад

Підготовка до сесії: Депутати мають намір подарувати "друге" життя колишньому спорткомплексу "Азовмаш" (ФОТОРЕПОРТАЖ)

20 серпня 2018, 17:20
1437
Діяльність депутатського корпусу

На Координаційній раді депутати обговорювали долю приміщення колишнього баскетбольного клубу "Азовмаш"(нині "Маріуполь").

Згідно проекту рішення про внесення змін до рішення міської ради від 15.12.2017 №7/24-2317 "Про Програму соціально - економічного розвитку Маріуполя на 2018 рік" міська рада має намір викупити будівлю баскетбольного клубу "Азовмаш", яка сьогодні знаходиться у запоруці у одного з комерційних банків.

Як зазначив депутат Анатолій Шеретько, ще кілька років тому у місті було п'ять спортивних команд, які брали участь в іграх Вищої ліги. "І нашою гордістю був баскетбольний клуб "Азовмаш", який прославляв місто та Україну далеко за її межами. Поки приміщення, де проходили ігри, знаходиться у задовільному стані, місто повинне його викупити", - вважає депутат.

Його підтримав й голова постійної комісії з питань освіти та науки, духовності, молодіжної політики, справ сім'ї, культури та спорту Володимир Курський. Він зауважив, що цей комплекс можна використати як багатофункціональний для проведення спортивних та культурних заходів.

Тренер баскетбольної команди "Маріуполь" Сергій Завалін повідомив, що зараз у баскетбольній секції займається близько 200 дітей, і це підростаюча зміна гравців, які захищають клуб сьогодні. Від імені тренерського складу та баскетболістів він попросив місто не лишатися осторонь й викупити це приміщення.

Секретар ради Степан Махсма підкреслив, що у місті є кілька об'єктів, які знаходяться у напівзруйнованому стані, частенько стаючи притулком для асоціального елементу. "Якщо ми не будемо забирати ці будівлі, то ми їх втратимо", - сказав секретар ради та закликав депутатів підтримати баскетбольний клуб «Маріуполь».