Новини

Назад

ПДТУ відкрив свої двері для першокурсників

01 вересня 2018, 14:00
973
Освіта

Сьогодні Приазовський державний технічний університет провів церемонію посвяти в студенти. У цьому році на перший курс вступило понад тисячу абітурієнтів з усієї України. З цією подією їх привітав заступник міського голови Сергій Захаров.

Традиційно, церемонія посвяти відкрилася мітингом. Під час заходу підняли Державний Прапор і провели передачу «факела знань». Після присутні вирушили до ПК «Український дім» для участі в урочистій частині.

Для привітання першокурсників церемонію відвідали народні депутати України, керівники містоутворюючих підприємств, військовослужбовці та партнери університету.

«Попереду вас чекає шість років важкої праці. Від нього буде залежати ваше майбутнє - кар'єра, успішність і матеріальний стан. Ви прийняли правильне рішення, обравши найстаріших виш Маріуполя. А після його закінчення, залишитеся частиною нашого міста. Ви продовжите його розвивати і робити ще краще», - звернувся до першокурсників Сергій Захаров.

Під час урочистостей, ректор університету В'ячеслав Волошин передав «Ключ знань» і «Залікову книжку» першокурсникам, а декани факультетів «одягли» своїх учнів у студентські мантії.

Цього року до ПДТУ на перший курс денного навчання надійшло 556 бакалаврів та 396 магістрів. На заочну форму відповідно - 282 і 241. На «бюджет» зараховано близько 100 осіб.