Новини

Назад

Парад в національних костюмах, модельний показ і віртуозні бандуристи. Маріуполь масштабно відсвяткує День вишиванки

15 травня 2019, 16:09
1525
Суспільство, Анонси міських заходів

16 травня Маріуполь традиційно відсвяткує Всесвітній день вишиванки. Цього року святкові заходи пройдуть в районі Театральної площі. Про парад національних костюмів і іменитих бандуристів розповіла директор департаменту культурно-громадського розвитку Діана Трима. 

Святкування розпочнеться з урочистої ходи в національних костюмах. Формування колони - о 16.00 по проспекту Металургів, від вул. Університетській до підземного переходу. Старт ходи о 17.00. Маріупольці рухатимуться по проспекту Миру до Театральної площі.

«Мешканців та гостей міста чекає справжнє національне свято. День Вишиванки вже став традиційним для городян і з кожним роком його масштаби зростають. Родзинкою цього року стане виступ солістів Національної заслуженої капели бандуристів України ім. Майбороди», - розповіла Діана Трима.

Відзначимо, Національна заслужена капела бандуристів України ім. Г.Майбороди - це новітній синтетичний вид українського кобзарського мистецтва. Віртуозна гра на бандурі поєднується з іскрометним гумором і елементами шоу. Виступ відбудеться о 18:00 на Театральній площі.

В рамках концертно-розважальної програми також виступить оркестр народних інструментів та ансамбль народної пісні «Шумка». У театральному сквері запальні національні танці подарують глядачам учасники народного ансамблю «Промінь».

Гостей свята чекає модельний показ і конкурс на кращу вишиванку. Також в Театральному сквері пройде конкурс патріотичних малюнків на асфальті.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.