Новини

Назад

Пабло Матеу: «Маріуполь став першим містом, яке розглянуло переселенців, як елемент розвитку»

05 липня 2017, 15:43
869

«Є міста, які бачать переселенців не як проблему, а як перспективу. Першим був Маріуполь, тому що керівництво міста має чіткий план інтеграції переселенців, працює згідно з ним та досягає результатів», - заявив під час всеукраїнського форуму« Міста Солідарності »представник УВКБ ООН в Україні Пабло Матеу.

За його словами, за рік Маріуполь відвідали багато іноземних гостей і всі побачили, наскільки швидко розвивається місто та громада. «Реалізовано багато проектів і вони працюють. У тому числі і по будівництву соціального житла», - зазначив Пабло Матеу.

Тільки за рік у Маріуполі побудували п'ять Центрів підтримки сім'ї, відкрили Центр надання адміністративних послуг та перший в Україні соціальний гуртожиток. А в цьому році почнеться реалізація ще двох проектів щодо забезпечення житлом переселенців.

«Більшість міст сприймають переселенців, як проблему. Для нас вони – нові мешканці міста та шанс на розвиток, - зазначив Вадим Бойченко. - До нас приїхало багато кваліфікованих людей різних спеціальностей та різних можливостей. Це новий ковток життя для будь-якого міста, коли в нього приїжджають нові люди ... Ми прийняли Стратегію на п'ять років і в кожному її розділі ми врахували потреби як корінних жителів, так і нових маріупольців».