Новини

Назад

Освідчення в коханні і «живі» дельфіни: в Маріуполі з'явиться смарт-площа з унікальним світловим шоу

10 липня 2020, 11:57
1788
Суспільство

Після реконструкції площа Свободи стане не тільки популярним місцем для відпочинку, а й живим інтерактивним простором. Там обладнали унікальне для України світлове шоу. А по QR-коду, кожен бажаючий зможе промальовувати на смартфоні дельфіна і оживити його в один клік. Проекція малюнка з'явиться на площі.

Концепція включає установку на відкритому просторі 25 птахів миру. У кожного з яких буде вмонтовано проектор. В один і той же час скульптури будуть проектувати світлом ландшафт однієї з областей України. Далі проекції об'єднаються єдиним картографічним зображенням України.

Шоу буде супроводжуватися яскравими світловими рішеннями, а головна ідея - символ вільної, мирної і неподільної України. Також крила птахів розпишуть унікальним для кожної області патером. А відсканувавши QR-код з опори, маріупольці та гості міста зможуть дізнатися історію і туристичні перспективи кожного регіону України.

Наша мета - створити не просто максимально комфортний простір, а наповнити його змістом. Зробити площу настільки цікавою, щоб вона стала туристичним магнітом для жителів всієї країни. Вона стане мультифункціональною живий смарт-книгою, яка буде розповідати історії і трансформуватися під заходи абсолютно різних форматів,
зазначив міський голова Вадим Бойченко.

Також розробники світлової концепції площі запропонували прописати в кодах проекцій можливість зробити пропозицію своїй другій половинці і навіть проголосувати за важливі суспільні проєкти.

Крім світлошоу і найдовшого в Європі тридцяти двох метрового арочного фонтану, на площі з'явиться і «Фудхолл». Розміститися він під мультифункціональної сценою. 

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.