Новини

Назад

Оновлене водопостачання: у Маріуполі замінили 50 км труб

04 червня 2021, 10:08
996
Житлово-комунальне господарство, Сесії міської ради

Минулого року команда КП «Маріупольводоканал» замінила понад 50 км труб, майже 200 одиниць запірної арматури та відновила близько 1400 колодязів. Вдалось на 14,5% скоротити втрати води у порівнянні з 2019 роком. Про це розповів начальник комунального підприємства Володимир Антоненко.

«Ми виконали реконструкцію магістрального водоводу та напірного каналізаційного колектору. Запущено підвищувальну насосну станцію по вул. Пилипа Орлика, яка дозволила покращити та стабілізувати водопостачання понад 12 тисячам абонентів. Розпочали будівництво зовнішніх мереж напірної каналізації та підвищувальної насосної станції по вул. Олімпійській для забезпечення водопостачання мікрорайону «Східний». Завершити роботи плануємо вже цього року», - розповів він.

В рамках співробітництва з Європейським інвестиційним банком реалізується проєкт з реконструкції системи водозабезпечення та водовідведення. Інвестиції – 27 млн євро. Він включає в себе реконструкцію ключових насосних станцій, станції біологічної очистки стоків, відновлення напірного колектору. Вже у липні будуть запущені тендерні процедури. 

Володимир Антоненко наголосив, продовжується реалізація проєкту з забезпечення міста якісною водою. Від французьких експертів вже отримані аналізи якості води, проведені дослідження джерел водозабезпечення та отримані попередні результати для розробки техніко-економічного обґрунтування.

Комунальне підприємство робить все, щоб жителі отримували якісний європейський сервіс у рідному місті!