Новини

Назад

Новий автобусний маршрут «16А» користується популярністю у маріупольців

20 листопада 2019, 13:20
988
Транспорт

20 днів в Маріуполі курсує новий автобусний маршрут - № 16А «ЖМР «Західний»- пр. Захисників України». Він має попит у пасажирів, які з комфортом можуть переміщатися по місту. Їм посилили роботу маршрутів № 15 та 15А, що підвищило якість транспортного обслуговування Лівобережного району.

На «16А» працюють вісім автобусів марки «МАЗ-103». Протяжність маршруту - 21,2 км. Час руху від початкової до кінцевої зупинки - 63 хвилини. Час роботи - з 5:23 до 22:35 інтервал між автобусами в годину пік - 15-20 хвилин.

«Даний маршрут продовжує набирати популярність. З перших днів його роботи ми спостерігаємо стійкість великого пасажиропотоку. Це перший маршрут, відкритий після придбання нового муніципального транспорту. Надалі будуть поетапно вводити ще кілька нових маршрутів. Один з них з'єднає мікрорайони «Східний» та «Черемушки», - розповів заступник директора департаменту транспорту і зв'язку Сергій Остапенко.

Раніше, щоб доїхати до центральної частини міста, жителям Східного мікрорайону доводилося йти на вулицю Олімпійську. Це приносило ряд незручностей. Після кількох тижнів роботи нового маршруту вони високо оцінили зміни і якість перевезення.

«В автобусі просторо, тепло, зручні сидіння - це важливо, якщо треба їхати 30-40 хвилин. Завдяки новому маршруту я значно економлю час на дорогу. Сильніше це відчуваєш з наближенням зими. Комфортно добираючись на роботу і додому, відчуваєш себе бадьорим», - зазначила маріупольчанка Анна Григорян-Барабуль.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.