Новини

Назад

Нова насосна станція забезпечить безперебійне водопостачання в домівки маріупольців

16 вересня 2021, 16:55
687
Житлово-комунальне господарство

Сьогодні на вулиці Олімпійська, 221 ввели в експлуатацію нову насосну підсилювальну станцію. Вона повністю автоматизована та працює завдяки програмному забезпеченню Cloud City. Станція побудована за кошти міського бюджету. Механічне та електронне оснащення надано Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки уряду Німеччини.

Нова станція забезпечить безперебійну подачу води у багатоповерхові будинки житлового масиву «Східний». А також 4 школи, 4 дитячі садки та дитячий будинок. На місці встановлені шафи управління та автоматики, насосні агрегати, частотні перетворювачі та труби. Загальна вартість проєкту - близько 13 мільйонів гривень. 

Також голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні пан Мурат Шахін передав заступнику міського голови Сергію Захарову ліцензію на програмно-апаратний комплекс Cloud City.

«Він розроблений для управління системами водопостачання та водовідведення. Система програмного моделювання пропонує оптимальні режими роботи у різних умовах, зокрема під час аварій. Програмне забезпечення також дозволяє проводити контроль та облік ресурсів і активів Маріупольського водоканалу. Це одна з найсучасніших програм у Європі», - розповів пан  Мурат Шахін.

Крім того, проведена інвентарізація всіх водних мереж міста. Зібрану інформацію було накладено на мапу, що в результаті дало можливість візуально відобразити поточний стан мереж. Загальна вартість проєкту близько 11 мільйонів гривень.

«Водоканал» вживає заходів для оновлення об’єктів водопостачання. Завдяки співпраці з ЮНІСЕФ реалізується багато важливих проєктів. Зокрема, нова підсилювальна насосна станція збільшить доступність води до багатоповерхівок, у яких проживає понад 30 тисяч маріупольців», - зазначив Сергій Захаров.