Новини

Назад

Наступного року на Маріуполь чекає багато цікавих проектів

28 грудня 2017, 16:25
3205
Суспільство

Наступний рік для Маріуполя - ювілейний. Наше місто відзначить 240 років, а це значить, що в прийдешньому році на нас чекає багато цікавих проектів. Як розповів міський голова Вадим Бойченко, вони покликані змінити обличчя міста, зробити його сучасним, цікавим та комфортним.

 У серці Маріуполя вже почалася реконструкція Грецькій площі. Допомагає її перетворювати інвестиції фонду імені Костянтина Бумбараса. Вже видно новий дизайн клумб, крапельний полив газонів та нові алеї.

Наступного року на місто чекає грандіозна програма «Маріуполь - 240». В її рамках заплановано проекти. Кожен буде міняти вигляд міста в кращу сторону.

«В 240-ий рік народження Маріуполь сильно зміниться. Ми будемо розвивати туристичний кластер міста Марії, який почнеться з реконструкції Театральної площі»,
зазначив Вадим Бойченко.

 Мер привідкрив завісу таємниці. У планах повністю змінити центральну частину Маріуполя - провести реконструкцію проспекту Миру з пішохідною зоною від вул. Леваневського до Драматичного театру.

 Так, розробляється проект щодо поліпшення фасадів житлових будинків, розташованих навколо Театральної площі. Реалізувати його зможуть протягом кількох років. У планах змінити  площу, поміняти фонтан - зробити його плоским, європейським та сучасним. З'являться зелені інсталяції та багато інтерактивних зон.

 "Вежу" також очікують добрі зміни. Планується спільно зі стратегічним партнером USAID створити у водонапірній башті інтерактивний 3D музей, де можна буде дізнатися історію Маріуполя, придбати продукцію з логотипом і познайомитися з брендом міста.

 Розпочнеться відновлення будівлі міської ради. За словами мера, є також спільні плани з областю змінити по-європейськи площу Свободи. А по проспекту подовжать зимову ілюмінацію, яка вже дарує маріупольцям святковий настрій.

 «У кінцевому підсумку у нас з'явиться променад, який стане родзинкою Маріуполя. Центр міста, від театру до "Тисяча дрібниць", стане пішохідною зоною у вихідні дні»,
поділився міський голова.

 Також у числі значущих проектів - реконструкції парків ім. Гурова та «Веселка». У Маріуполі з'являться місця для пікніків і абсолютно новий формат відпочинку на природі.

 «Програма "Маріуполь - 240" націлена на всі сфери міста. Її проекти кардинально змінять вигляд Маріуполя. Зробить його сучасним, зручним та красивим місцем для життя»,
підсумував Вадим Бойченко.