Новини

Назад

На знак поваги і світлої пам'яті: Маріуполь взяв участь у прощанні з мером Гданська Павлом Адамовичем (ФОТО)

19 січня 2019, 20:16
602
Діяльність депутатського корпусу

19-те січня оголошено Днем жалоби для всіх поляків.  Сьогодні до Гданська приїхали тисячі людей з усієї Європи, як пересічні мешканці, так і віп-персони, щоб провести в останню путь Павла Адамовича.  За дорученням міського голови Вадима Бойченка від Маріуполя на церемонії прощання був присутній секретар міської ради Степан Махсма.

Траурний захід проходив у Маріацькій базиліці.  До церемонії прощання приєдналися кілька міст Польщі, одночасно увімкнувши сирени.  А в публічних місцях цих населених пунктів запустили онлайн-трансляцію прощання.

У похоронній процесії взяв участь Президент Польщі Анджей Дуда та інші представники уряду, а також голова Європейської ради Дональд Туск.
Мер VI каденцій, прогресивний лідер і цілеспрямований політик залишив по собі яскравий слід в історії Польщі.  На площі Гданська зі свічок люди виклали величезне серце, таким чином проявивши своє ставлення до Павла Адамовича.  

«Коли я приїхав до Гданська, то побачив величезну кількість фотографій Павла Адамовича на вулицях, на площах, на різних об'єктах.  Просто неймовірна кількість людей прийшла на церемонію прощання.  Все це наочно демонструє ставлення громади до цієї людини. Світла йому пам'ять!», - сказав Степан Махсма.  Він також зазначив, що за життя Павла Адамовича і Вадима Бойченка пов'язували дружні партнерські відносини, які дали старт діловій співпраці двох міст.  Адже Маріуполь і Гданськ мають багато схожих напрямків і близькі за багатьма показниками розвитку.  Так, Адамович брав участь у відкритті Школи локальної демократії в Маріуполі.  Вадим Бойченко відвідував Польщу з робочим візитом по обміну досвідом у сфері розвитку місцевого самоврядування.

Нагадаємо, 13-го січня під час публічного заходу на Павла Адамовича було скоєно напад.  Чоловік поранив його ножем.  Наступного дня Адамович помер у лікарні.  А сьогодні всі небайдужі громадяни прийшли на поховання.