Новини

Назад

На засіданні виконкому розглянули 50 питань

21 червня 2019, 16:07
1032
Засідання виконавчого комітету

Сьогодні в Маріуполі відбулося засідання виконавчому комітету. На розгляд винесли 50 проектів-рішень. Серед них - питання працевлаштування, охорони здоров'я, освіти, тарифів, поліпшення житлових умов та інвестиційних проектів.

Першим з доповіддю виступила директор маріупольського міського центру зайнятості Юрій Чуприн. Він розповів про реалізацію Програми зайнятості населення міста Маріуполя на 2018-2020 рік. За його словами, У Маріуполі знизилося майже в два рази кількість зареєстрованих безробітних - з 4000 до 2300 осіб.

Юрій Чуприн зазначив, що імпульс до роботи по впровадженню інноваційних підходів у працевлаштуванні населення послужило доручення міського голови Вадима Бойченка.

Задоволення потреби у працівниках на підприємствах Маріуполя забезпечується щодня шляхом підбору персоналу із застосуванням методів рекрутингу, роботи Google-карти вакансій, розміщення інформації о вакансіях на сайтах пошуку роботи, у соціальних мережах і газетах. А також створення відеовакансій і відеопрезентацій підприємств на відео хостингу YouTube, формування кадрового резерву молодих фахівців.

За станом на 16 травня 2019 року за сприяння центру зайнятості працевлаштовано 1767 незайнятих громадян. Крім того, пройшли професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації на замовлення роботодавців 908 безробітних. У поточному році Маріупольський міський центр зайнятості спільно з департаментом охорони здоров'я видав 29 ваучерів для підвищення кваліфікації працюючим медичним сестрам.

З метою запобігання нелегальної зайнятості фахівці Центру зайнятості спільно з департаментом з питань економіки проводять обстеження робочих місць і збір інформації о суб'єктах господарювання, розташованих у Лівобережному районі. Всього здійснено відвідування 860 об'єктів. Робота в даному напрямку триває.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.